Sekret nieziemskiego smaku Häagen-Dazs tkwi w najlepszych składnikach sprowadzanych z całego świata oraz oryginalnej recepturze. Wyjątkowy smak lodom Häagen-Dazs nadają najdoskonalsza wanilia z Madagaskaru, słynna oryginalna belgijska czekolada, czy najwspanialsze orzechy makadamia zbierane na Hawajach. Tu nie ma miejsca na kompromisy… Poszukiwanie idealnych truskawek zajęło aż 6 lat! Dziś część truskawek wykorzystywanych w lodach Häagen-Dazs pochodzi z Polski.
Korzystając z tradycyjnych i wyjątkowych receptur składniki te łączone są z innymi naturalnymi surowcami: świeżą śmietanką, odtłuszczonym mlekiem, żółtkami, cukrem i świeżymi owocami w niepowtarzalnych, bogatych i aksamitnych kompozycjach smakowych, przy jednoczesnym minimalnym napowietrzeniu masy lodowej. Skuś się na lody karmelowe z aksamitnym słodko-słonym sosem karmelowym i kawałkami solonego chrupiącego karmelu lub kremowe lody sernikowe z sosem truskawkowym i kawałkami ciasteczek…